ΜΗΝΥΜΑ

ΜΗΝΥΜΑ Αντιπ/χου κας Τζανετέας Αδαμαντίας

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Η Λακωνία, στην πόλη της Σπάρτης, στις 17 και 18 Μαΐου 2019, υποδέχεται το 1ο Sparta Night Run, μια μεγάλη και μαζική γιορτή του αθλητισμού αλλά και του πολιτισμού ακριβώς την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων. Πρόκειται για μία σημαντική εκδήλωση η οποία θα σηματοδοτήσει και την έναρξη της προετοιμασίας από την Οργανωτική Επιτροπή του 1ου Ημιμαραθωνίου Λακωνίας το 2020.

Αποτελεί μια συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης, του ΚΕΑΝ και του Συλλόγου των Σπαρτιατών Δρομέων, με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, με μοναδικό στόχο την ανάδειξη της ιστορικής μας μνήμης και παράδοσης σε έναν αγώνα δρόμου, που ενώνει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό.

Φέτος, η αθλητική και πολιτιστική αυτή γιορτή είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων αλλά και στην Αρχαία Σπάρτη και δίνει την δυνατότητα σε όλους εμάς να έρθουμε σε επαφή με ιστορικά μνημεία και να διασχίσουμε δρόμους γεμάτους πολιτισμό, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή αιώνων.

Καλούμε, λοιπόν, τους πολίτες από όλη την Ελλάδα να «αγκαλιάσουν» την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση για να συμβάλλουμε όλοι μαζί στην ανάδειξη της εκδήλωσης που θα παραγματοποιηθεί στην γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων στην πιο ιστορική πόλη της Αρχαίας Ελλάδας.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι, η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι μοναδική και αναντικατάστατη, γεγονός το οποίο μας «βαραίνει» με την ευθύνη της διατήρησης και της παράδοσής της στις επόμενες γενιές.

Καλή επιτυχία σε όλους!!!