ΜΗΝΥΜΑ

Μήνυμα Δημάρχου Σπάρτης κ. Ευάγγελου Βαλιώτη

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η Σπάρτη «τρέχει με την ιστορία της», το «Sparta Night Run» που συνδιοργανώνουν για πρώτη φορά ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Σπάρτης με την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, το ΚΕΑΝ, τους «Σπαρτιάτες Δρομείς» με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας  στοχεύει στο να δηλώσουμε ένα μεγάλο ΠΑΡΩΝ, στην ιστορία αυτού του τόπου.

Φίλες και φίλοι,

Αυτήν την πολύτιμη κληρονομιά, που μας άφησαν οι πρόγονοί μας, δεν πρέπει να την ξεχνάμε, αλλά πρέπει να την τιμάμε.

Η εκδήλωση αυτή δεν είναι ένας απλός αγώνας δρόμου. Όσοι τρέξετε θα έχετε ένα μεγάλο φορτίο. Θα είσαστε οι φορείς των μηνυμάτων των αρχαίων προγόνων μας, γιατί η Ιστορία και ο Πολιτισμός δεν εξαφανίζονται. Άσβεστα παραμένουν στη μνήμη μας. Η Σπάρτη του 21ου αιώνα αγωνίζεται δυναμικά, για να αποκτήσει τη φυσιογνωμία που της αξίζει.

Σήμερα την εποχή της κρίσης και της οπισθοδρόμησης, επιβάλλεται να παλέψουμε να μη χάσουμε την ιστορική μας μνήμη, που συνιστά ελπιδοφόρο μήνυμα δημιουργίας και αφύπνισης, σημάδι εγρήγορσης και μελλοντικής προοπτικής.

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ευχαριστώ όλους που συνέβαλαν για τη διοργάνωση του 1ου Sparta Night Run γεμάτου Ιστορία, αφιερωμένου στον Αρχαίο Σπαρτιάτικο τρόπο ζωής και στην ανάκτηση του τρόπου προετοιμασίας των Αρχαίων Σπαρτιατών. Στοχεύουμε στην καθιέρωση αυτού του γεγονότος αλλά και στην Παγκόσμια Αθλητική πρόσκληση με σκοπό την προετοιμασία της πόλης μας στο επόμενο συνδεδεμένο γεγονός που είναι ο 1ος Ημιμαραθώνιος Λακωνίας που θα γίνει στην πόλη της Σπάρτης. Η ανταπόκριση όλων των φορέων είναι επιβεβλημένη για την δυνατή έναρξη του Αθλητικού δρώμενου.