ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ κ. ΝΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΡΙΔΗΣ

Αγαπητοί φίλοι,

Είναι κοινά παραδεκτό ότι το δρομικό κίνημα βρίσκεται παγκοσμίως  σε έξαρση. Αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα η ενασχόληση όλων με τον αθλητισμό , αφού οι αξίες και τα οφέλη είναι αναρίθμητα, συμβάλλοντας στην αρμονική ανάπτυξη τόσο του σώματος όσο και της ψυχής.

Οι Σπαρτιάτες Δρομείς αποτελούνται από  μια ομάδα απλών ανθρώπων, που στόχο έχουν την βελτίωση της υγείας τους αλλά ταυτόχρονα  να διαδώσουν τις αξίες του αθλητισμού όπως την ευγενή άμμιλα , τον υγιή ανταγωνισμό αποδεικνύοντας πως με τη δύναμη της συνεργασίας και του εθελοντισμού μπορούμε να επιτύχουμε τα πάντα ,  καταπολεμώντας το ρατσισμό και δημιουργώντας υγιή πρότυπα για τα παιδιά μας  .

Ο «ΔΡΟΜΟΣ ΓΕΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ» ένας αγώνας 10χλμ εντός της πόλης της Σπάρτης, ήταν το μέσω προώθησης και προβολής των αξιών που πηγάζουν από τον αθλητισμό αλλά ταυτόχρονα και διασύνδεση με το πλούσιο  ιστορικό παρελθόν της πόλης.

Έτσι οι Σπαρτιάτες Δρομείς σε συνεργασία με την  Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας , το Δήμο Σπάρτης και τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου , το ΚΕΑΝ και το Υπουργείο Πολιτισμού μέσω της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας ,σε συνέχεια της προσπάθεια αυτής, με πνεύμα συνεργασίας και συλλογικότητας  θα προσπαθήσουν  φέτος, στηριζόμενοι στους εθελοντές και στους συνδιοργανωτές, να σας προσφέρουν έναν όμορφο αγώνα εμπνευσμένο από «Δρόμους Γεμάτους Ιστορία» μέσα από το νέο αυτό Αθλητικό δρώμενο «Sparta Night Run»  με βασικό στόχο την Παγκόσμια καθιέρωση του αλλά και την παράλληλη προετοιμασία για την διεξαγωγή στην επόμενη χρονιά του Ημιμαραθωνίου Σπάρτης, εκδήλωσης που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του ΣΕΓΑΣ .

Σας ευχόμαστε καλό αγώνα και υγιή τερματισμό.