ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Μήνυμα του Προέδρου του ΚΕΑΝ κ. Σταύρου Μηλιώνη.

Το ΚΕΑΝ με ιδαίτερη χαρά συμμετέχει στη διοργάνωση του 1ου νυχτερινού αγώνα δρόμου Sparta Night Run.

Σε ένα συναρπαστικό τόπο με μία μοναδική ιστορία ξεκινάμε έναν συναρπαστικό, μοναδικό αγώνα δρόμου που έρχεται για να μείνει αλλά και να αποτελέσει την έναρξη της προετοιμασίας για τον 1ο Ημιμαραθώνιο Λακωνίας που θα γίνει το 2020 στην Πόλη της Σπάρτης.

Με διεθνείς συνεργασίες, με σύνδεση πολιτισμού, αθλητισμού και νεολαίας ερχόμαστε να κινητοποίησουμε τόσο την τοπική κοινωνία όσο την αθλητική κοινότητα της χώρας μας στην πιο ιστορική Πόλη στον κόσμο.

To KEAN τα τελευταία χρόνια ηγείται πρωτοβουλιών σε Διεθνές επίπεδο προκειμένου να προάγουμε ένα φυσικό τρόπο ζωής, έχει έντονη παρουσία σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα όπως το Erasmus+, το EVS, η Green Week και περιβαλλοντικές δράσεις.

Μέσω της πρωτοβουλίας “Health Promotion at Sport Clubs” δημιουργήσαμε ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο Sport Clubs, με έντονο προσανατολισμό και κατεύθυνση στο φυσικό τρόπο ζωής.

Τώρα είναι σε εξέλιξη το CORPLAY όπου το ΚΕΑΝ σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα και οργανώσεις από 5 άλλες χώρες προωθεί τα αθλητικά και δημοκρατικά ιδεώδη σε αντιδιαστολή με τη μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό και το φόβο.

Ο αθλητισμός ενώνει, ο αθλητισμός συμφιλιώνει και κάνει τη ζωή μας καλύτερη. 
Όλοι μπορούμε να τρέξουμε το Σάββατο 18 Μαΐου, όλοι μπορούμε να κάνουμε μία νέα αρχή. “Move your body, live your life” – κoύνησε το σώμα σου, ζήσε τη ζωή σου, ήταν το μότο της πρώτης μας δράσης!

Σήμερα σύνθημα όλων μας γίνεται το “ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ στο 1ο Sparta Night Run, τρέχουμε βράδυ στην πόλη που γεμάτη Ιστορία μας υποδέχεται με τα Μουσεία όλα ανοικτά και προετοιμαζόμαστε για τον 1ο Ημιμαραθώνιο για το 2020!

Ευχαριστούμε όλους τους φορείς που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία:
-Την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Αντιπεριφέρεια Λακωνίας
-Το Δήμο Σπάρτης
-Τους Σπαρτιάτες Δρομείς
-Το Πανεπιστήμιο αλλά και την Εφορία Αρχαιοτήτων Λακωνίας
και όλους όσους βοηθούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στη διεξαγωγή αυτού του μοναδικού αγώνα!